קמטי הבעה

קמטי הבעה כתוצאה מהבעות פנים

כל מה שרציתם לדעת על קמטי הבעה

מהם קמטי הבעה?

לפני שנסביר כיצד טיפולי בוטוקס עשויים לשפר את אותם קמטי הבעה המופיעים על פנינו, נחזור אחורנית לשורש הבעיה וכיצד היא למעשה נוצרה.

עם השנים מופיעים אצל כל בני האדם קמטים על גבי הפנים – בין אם קמטים עמוקים בעלי חריצים משמעותיים ויזואלית בעור לבין קמטים עדינים אשר עומקם אינו גדול כלל.

מכיוון שהפנים הינן הכלי להבעת רגשותינו, כל רגש בא לידי ביטוי בצורה אחרת באמצעות תזוזות שונות של שרירי הפנים לטובת יצירת אותה ההבעה אותה אנו רוצים למעשה…להביע.

הבעות פנים אלו מלוות אותנו בחיי היומיום כמעט בכל שעה, אם מדאגה, התרכזות בעבודה (מול מחשב למשל), חיוך, דאגה וכולי, כך שעם הזמן – אותן הבעות משאירות את חותמן על גבי עור הפנים…
תופעה זו ידועה כ"קמטי הבעה".

כיצד נוצרים קמטי הבעה על עור הפנים?

קמטי הבעה נוצרים / מופיעים כאשר השרירים האחראים להבעות פנים שונות (שמחה, עצב, כעס, פליאה וכדומה) נחלשים / קטנים, ובנוסף לכך גם כאשר עור הפנים מאבד את גמישותו.

התנועות היוצרות למעשה את אותן ההבעות, מופעלות באופן ישיר על ידי שרירי הפנים ומכיוון שאותם שרירים עטופים ומחוברים לעור – כמובן שגם העור ימתח ויתכווץ בהתאם להבעה אותה אנו מבטאים אינספור פעמים במהלך חיינו.

עם הזמן, ועם הזדקנותו הטבעית/מוקדמת של העור, מאבד עור הפנים את גמישותו ואת רמת המוצקות שלו.

לעתים תהליך זה מזורז כתוצאה מחשיפה מרובה לקרני השמש או כל דבר אשר גורם להתעייפותו של עור הפנים כגון: נזקי עישון, הבעות מוגזמות ואף תזונה לקוייה.

בעת התכווצותם והצטמקותם של השרירים ובשל קשרם ההדוק בינם לבין עור הפנים, נוצרים אותם פערי תמיכה שהקנו שרירי הפנים מפאת גודלם/נפחם לעור – וכעת לכשהצטמקו (ובנוסף עם הגיל, אובדן והחלשותה של רמת האלסטיות של העור) – כך גם התמיכה שהיקנו השרירים בעת היותם מלאים וגדולים יותר פוחתת.

בנוסף לכך – מתיחתו של העור וכיווצו מחדש פעמים רבות במהלך היום, מדי שבוע ולאורך שנים, מביאים להחלשותו של העור ולאובדן גמישותו.

כתוצאה ישירה מתהליכים אלו לא נותר לעור אלא "ליפול" אל בין אותם פערים שנוצרו עם השנים ובכך למעשה מתגלים באופן די בולט אותם קמטי הבעה…

מהן הדרכים לטיפול בקמטי הבעה?

נשים רבות ואף לא מעט גברים פיתחו בעשור האחרון מודעות גבוהה למראה החיצוני שלהם, לטיפוח ולמודעות אסתטית גבוהה – כך שיותר ויותר אנשים הסובלים מקמטי הבעה על פניהם פונים לטיפולים אסתטיים לא פולשניים כמו ניתוחים פלסטים למהשגת מראה פנים צעיר יותר וחלק מקמטים.

אחת מאותן דרכים מאפשרת בדרך קלה, יעילה ולא יקרה (בניגוד לניתוחים פלסטיים מורכבים) מתבססת על הפחתת תיפקודם של אותם שרירים שציינו קודם לכן אשר אחראים באופן ישיר על היווצרותם של קמטי ההבעה בפנים.

טיפול זה נקרא "טיפול בוטוקס לקמטי הבעה בפנים" – (Botox facial wrinkles treatment).

לחצו למעבר למדריך טיפול בוטוקס.

כיצד למנוע הופעתם של קמטי הבעה?

דרך אחת למניעת הופעתם של אותם קמטי הבעה, היא כמובן – לא להביע שום רגש בפנים…
מכיוון שאנו יצורים בשר ודם אשר חווים רגשות על בסיס יומיומי ואפילו כמעט כל דקה, אפשרות זו אינה ריאלית למרביתנו.

מה שכן ניתן לעשות בכדי למנוע את היווצרותם של קמטי הבעה עתידיים זה הפחתת אותן התנועות של השרירים בפנים אשר גורמים לעור להימתח ולהתכווץ פעמים רבות.

הפחתת תנועות אלה ניתנות להשגה באמצעות טיפול בוטוקס.

דרכים נוספות למניעת קמטי הבעה אשר מסייעות באופן עקיף הן:
• מניעת היחשפות לשמש
• תזונה נכונה ובריאה
• שימוש בחומרי לחות איכותיים
• הימנעות מעישון
• שתיה מרובה של מים

קמטים שאינם כתוצאה מהבעות פנים

כאשר הקמטים נוצרים שלא כתוצאה ישירה מפעילות שרירי הפנים, לדוגמא:
• כתוצאה עייפות של העור כתוצאה מזקנה
• כתוצאה חשיפה ממושכת לקרני השמש
• כתוצאה מנזקי עישון
• כתוצאה של תזונה לקויה
פונים המטופלים המעוניינים להעלים את אותם הקמטים לשיטה שונה המבוססת על מילוי קמטים באמצעות חומרי מילוי.

אהבתם? שתפו באמצעות:

כתבו את תגובתכם